Agenda

Steunpunt Verlies en Rouw

elke derde dinsdagmiddag van de maand  van 14.00 -16.30 uur 

  • 15 oktober:      schrijfworkshop' in liefdevolle herinnering' 
  •   2 november:  gedenkmiddag vanaf 15.30 uur
  • 19 november:  'feestdagen en rouw'
  • 17 december:  zingeving'

 schrijfworkshop 'paradijsvogels'

Op 26 oktober geef ik voor de Zwaan in de Remonstrantse Kerk een schrijfmeditatiemiddag met als thema het lied van Augustinus: 'Veel te laat heb ik jou lief gekregen'

Veel te laat heb ik jou lief gekregen, schoonheid wat ben je oud wat ben je nieuw. Binnen in mij was je, ik was buiten…” licht hart

Op deze bijeenkomst laten we ons zowel inspireren door deze zinsnede uit het lied 'Om vrede' van Huub Oosterhuis als door ‘paradijsvogels’, het seizoenthema van De Zwaan en de Laatdiensten. Een paradijsvogel is een tropische zangvogel met levendige en schitterende kleuren. Vogel van God, zegt Wikipedia. In figuurlijke zin zijn paradijsvogels bijzondere en eigenzinnige mensen. Wat kunnen wij van paradijsvogels leren? Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, maar hoe ben jij eigenlijk gebekt? Wat is jouw partij in de symfonie van het Leven? 

Het antwoord kunnen we alleen ‘binnen in ons’ vinden. We doen deze middag verschillende schrijfoefeningen (en meditaties?) die ons helpen dieper in contact te komen met onszelf en dat wat groter is dan wij. (of: ‘’onze grond en de Grond van onze grond”. (Jan Luyken)

 Zaterdag 26 oktober 2019, 14.00 – 17.00 uur
Remonstrantse kerk, Fnidsen 37, Alkmaar
€ 15,00

opgave Annemarie PronkDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

P1010680 001 Gedenkmiddag 2 november in de Lutherse Kerk

 Op zaterdag 2 november organiseren we in de Lutherse Kerk (naast 't Swaenennest) een gedenkmiddag voor ieder die een dierbare mist. 
Tijdens deze middag kun je een lichtje branden voor iemand die je mist, de naam (namen) laten voorlezen en een foto op de gedenktafel plaatsen. 
Muzikale medewerking is er van Gregor Overtoom (viool) en Liesbeth Brinkman (zang) .
De middag begint om 15.30 uur en zal ongeveer een uur duren.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
Uiteraard kun je familie/vrienden meenemen. 

 Lutherse kerk- Oudegracht 183, 1811CD Alkmaar

 aanvang 15.30 uur


telefoon06 30 08 86 10
emailDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Nieuwsbrief

Meld je aan met deze link en ontvang ca 4 maal per jaar mijn nieuwsbrief in je mailbox.


Nieuws

Steunpunt Verlies en Rouw

Op 15 oktober is er weer een bijeenkomst van het Steunpunt Verlies en Rouw.

Het thema van deze maand is ‘in liefdevolle herinnering’
We gaan dan schrijven over persoonlijke herinneringen aan je overleden dierbare.
Deze middag gaan we dus over herinneringen schrijven. Misschien kun je iets meenemen dat je altijd doet denken aan degene die je zo mist. Door zo over dat voorwerp te schrijven worden herinneringen dieper en dierbaarder. Herinner je je misschien zelfs iets wat je al vergeten was.

Lees meer...