Reacties

Mevr. B., 35 jaar
Cursus Helend Schrijven
Ik kijk met een heel goed gevoel terug op de schrijfcursus bij Marja. Er was aandacht voor het gemis en het verdriet, maar Marja liet me juist ook terug denken aan de mooie en leuke momenten die ik met mijn moeder heb gehad. Dit werd gedaan door middel van visualisaties en andere technieken waardoor ik nog dichter bij mijn gevoel kwam. Ik nam daarvoor ook een aantal voorwerpen en foto’s mee. De herinneringen werden helderder, dieper en nog dierbaarder. Door de begeleiding en concrete opdrachten is het makkelijk iets op papier te krijgen ook wanneer schrijven niet je hobby is, ik schreef pagina’s vol! Ik heb deze cursus als zeer effectief ervaren. Marja neemt de tijd, biedt een luisterend oor en helpt je op weg op een manier die bij je past. Bedankt Marja!


Mevr. S., 48 jaar
Toen ik maar verdriet bleef houden om het verlies van mijn moeder, ben ik naar Marja gegaan. Ze luisterde en hielp me mijn verdriet begrijpen. Dat ging dieper dan ik dacht. Het is fijn om iemand te hebben die naar je luistert, die je begrijpt en die ook nog kennis van zaken heeft. Het werken met de innerlijke beelden vond ik heel bijzonder, herinneringen kwamen als vanzelf terug en ik heb thuis een mooi boek met herinneringen gemaakt. Dat hielp me om weer steviger in het leven te staan. Wat ik ook mooi vond was dat Marja zei dat het rouwen niet zozeer het verdriet verwerken is maar meer verweven in je leven. Het verwerken klinkt als iets wat je moet afsluiten, verweven maakt dat het verdriet er mag zijn en ik daardoor anders in het leven sta.


Dhr. v. H., 53 jaar
Nadat ik mijn baan was verloren raakte ik in een dip. Ik was verbaasd dat dit gebeurde. Via een kennis kwam ik bij Marja terecht. Ze hielp me te begrijpen dat het verlies van mijn werk meer impact had op me dan ik had verwacht. Ze hielp me door middel van beelden contact te maken met mijn gevoel, mijn verdriet. Nu nog denk ik wel eens ‘welk beeld heb je erbij’. Dat het ook het verdriet om de dood van mijn vader raakte, had ik niet verwacht. Een nieuwe baan heb ik nog niet, maar ik heb wel meer inzicht in mezelf gekregen waardoor ik me veel sterker voel dan enkele maanden geleden.


IMG 20150420 164515 001 kopieMevr. D., 48 jaar
De begeleiding van Marja heb ik als zeer waardevol ervaren.
Door imaginatie werd ik geconfronteerd met onverwerkte emoties. Wonderlijk welke beelden er dan naar boven komen! Marja kan heel goed aanvoelen welke vraag er op welk moment in de visualisatie cruciaal is voor het proces. Door achteraf een tekening te maken, heeft de visualisatie nog meer kracht. 
De afwisseling van de verschillende werkvormen die zij gebruikt, is erg fijn. Imaginatie kan de juiste vorm zijn, maar op een ander moment werken bijvoorbeeld de fotokaartjes goed om gevoelens of gedachten onder woorden te brengen of te ordenen.
De begeleiding heeft mij geholpen om onverwerkte emoties aan het licht te brengen en te verwerken en om inzicht te krijgen in mijn diepste verlangens. Mede hierdoor ben ik hersteld van mijn lichamelijke klachten en voel ik mij veel vitaler.


Mevr. E., 63 jaar
Marja heeft me erg goed geholpen bij een weg te vinden in mijn chaos.
Ze deed dit door heldere meditatie-visualisatie oefeningen met haar fijne
rustige stem. Beetje bij beetje, met hele kleine stapjes raakte ik weer vertrouwd 
met mijn Zijn, en mede daardoor voel ik me nu ook veel beter en zie de zonnige
kant weer van het leven.
Weet nu ook dat het mijn eigen gedachten waren die me zo in de weg zaten.
Marja heeft me ook geleerd minder angstig te zijn, voeten op de grond te houden
en met vertrouwen verder te gaan.
Ik dank haar heel hartelijk voor de fijne steun die ze me gegeven heeft.


Hr. S., 48 jaar
Via een kennis kwam ik bij Marja. Ze hielp me bij gevoelens te komen die ik diep had weggestopt. Ook bleek ik hoogsensitief te zijn. Marja gaf me opdrachten om er meer over te lezen. Daardoor leerde ik mezelf ook beter kennen en vooral ook accepteren. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en kan beter voor mezelf opkomen. De visualisaties vond ik in het begin wat vreemd maar na twee keer werd ik zelf steeds nieuwsgieriger naar wat mijn onderbewustzijn me liet zien.  De beelden wezen me als het ware de weg. Marja kan goed luisteren, heeft een prettige stem en voelt heel goed aan wat iemand op een bepaald moment nodig heeft.  Dat voelt veilig en vertrouwd.


Mevr. v.H., 43 jaar
Ik heb al vaker wat coachingstrajecten gedaan, maar de begeleiding van Marja vond ik echt effectief en vooral ook bijzonder. Juist door die visualisaties kwam ik dichter bij mezelf. Wonderlijk hoe je onderbewuste zich in symbolen laat zien. Marja ondersteunde me hierin heel goed. Het leuke is dat het helemaal niet zweverig is: Marja stimuleerde me om de inzichten in de praktijk te oefenen. Dat maakt dat je door de week ook met je eigen ontwikkeling bezig bent en maakt me gemotiveerder. Ik ben tenslotte zelf verantwoordelijk.


Mevr. H., 66 jaar
Het bericht krijgen dat je borstkanker hebt, dat hakt er pittig.
Ik ben een aantal keren bij Marja geweest.
Ik dacht zelf dat ik al veel had verwerkt. Maar er bleek nog wel meer oud zeer te zijn.
Door het kiezen van foto’s en de vraag, waarom die bepaalde foto.
Het samen bespreekbaar maken van die oude troep, dat geeft lucht.
Belevenissen die ver weggestopt waren kwamen boven.
En door daarover te praten en te ervaren dat je toch niet de enige bent die dergelijke dingen meegemaakt heeft, voel je je beter.
Ik ben met behulp van Marja tot de conclusie gekomen: Ik mag er zijn!


telefoon06 30 08 86 10
emailDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Nieuwsbrief

Meld je aan met deze link en ontvang ca 4 maal per jaar mijn nieuwsbrief in je mailbox.


25 maart:  themabijeenkomst  ‘troost geven en troost ontvangen.

Aanvang 14.00 uur (inloop vanaf 13.30) In de Blije Mare in Alkmaar

Wij allen hebben verliezen geleden. Ieder van ons heeft op zijn tijd die troost nodig. Maar van ieder van ons zal ook gevraagd kunnen worden om troost te geven. En dat is niet altijd even makkelijk.

Troosten betekent dat we de ander helpen om stand te kunnen houden, om niet te bezwijken onder het verdriet.

Hoe doe je dat?

14 maart: 'Veel te laat heb ik jou liefgekregen'

schrijfmeditatiemiddag  

“Veel te laat heb ik jou liefgekregen, schoonheid wat ben je oud wat ben je nieuw. Binnen in mij was je, ik was buiten…”

Op deze bijeenkomst laten we ons zowel inspireren door deze zinsnede uit het lied ‘Om vrede’ van Huub Oosterhuis als door ‘paradijsvogels’, het seizoenthema van De Zwaan en de Laatdiensten.

Nieuws